Френският президент настоя Израел да прекрати бомбардировките в Газа и изрази

...
Френският президент настоя Израел да прекрати бомбардировките в Газа и изрази
Коментари Харесай

Нетаняху поряза призива на Макрон за спиране на огъня в Газа

Френският президент настоя Израел да приключи бомбардировките в Газа и изрази вяра водачите на Съединени американски щати и Англия да се причислят към настояването му

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху отхвърли апела на френския президент Еманюел Макрон за преустановяване на огъня в линията Газа, оповестява Българска телеграфна агенция. " Хамас " носи " отговорността за всяка щета, нанесена на цивилни ", настоя Нетаняху. Той акцентира, че палестинското ислямистко придвижване е почнало войната, убивайки хора в Израел на 7 октомври, също така употребило цивилни като " жив щит ".

Часове по-рано в изявление за Би Би Си Макрон изиска от Израел да спре бомбардира и да убива цивилни в палестинската територия. Тойс мята, че въздушните удари " нямат опрощение ", а прекратяването на огъня би било от изгода за Израел.

Франция " ясно осъжда... терористичните дейности " на " Хамас " и признава правото на Израел да се пази, посочи Макрон. Той настоя Израел да приключи бомбардировките в Газа и изрази вяра водачите на Съединени американски щати и Англия да се причислят към неговия апел.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР